Ga terug

De kapperszoon

Gerbrand Bakker

Boekomslag van De kapperszoon

De kapperszoon

Gerbrand Bakker

Beschrijving

Een eenzelvige, ‘onsociale’ man raakt geïntrigeerd door de gebeurtenissen rond zijn vader, die kort voor zijn geboorte zijn moeder in de steek liet en bij een vliegramp om het leven kwam.

Samenvatting

Simon heeft zijn vader nooit gekend. Die liet, kort voor zijn geboorte zijn zwangere vrouw in de steek en ging op reis met het KLM-toestel dat in 1977 op Tenerife tegen een Amerikaanse Boeing knalde. Alle passagiers in het Nederlandse toestel kwamen om het leven. Simon raakt geïntrigeerd door die verdwijning en die ramp, gaat, na al die jaren, zijn oude moeder vragen stellen. Wat speelde er destijds??

Docent Segbroek over dit boek

Meneer Hegge: 'Verrassend en spannend verhaal over een man die leeft op Tenerife. Hij heeft een eigen kapperszaak waarin hij bleef hangen na de grootste vliegtuigramp ooit in 1977. Die ramp waarbij een vliegtuig van de KLM en een Amerikaans vliegtuig botsten, eiste 588 doden. De schrijver vertelt de levensgeschiedenis van Simon die daarbij zijn vader kwijtraakte. Rouwverwerking is een thema maar ook heeft het verhaal een verrassende wending.'

andere plaatsen andere tijden, eenzaamheid, familie, liefde, op zoek naar je wortels, relatie ouders en kinderen

2022
299
3