Ga terug

Tsjaikovskistraat 40

Pieter Waterdrinker

Boekomslag van Tsjaikovskistraat 40

Tsjaikovskistraat 40

Pieter Waterdrinker

Beschrijving

Een meeslepend en soms schokkend verhaal van een Nederlandse schrijver in Rusland, over de bloedige jaren rond de Russische revolutie van een eeuw geleden, maar ook over de overeenkomsten tussen de huidige situatie in Rusland én in Europa en de aanloop naar die bloedige jaren destijds.

Samenvatting

Pieter Waterdrinker beschrijft zijn, zacht uitgedrukt, ietwat ongewone leven in Rusland en wat hij allemaal aan opmerkelijks en schokkends tegenkomt bij zijn voorbereidingen op het schrijven van een boek over de Russische revolutie van 1917.De parallellen met de huidige situatie rond Poetin, de problemen in Oekraïne, maar ook de ontwikkelingen in West-Europa krijg je te zien vanuit een heel ander perspectief dan normaal. Tussendoor krijgen we zijn kijk op de Nederlandse literatuur, maken we kennis met enkele geraffineerde oplichters en zwendelaars, en krijg je te horen wat (veel) mensen met veel te veel geld zich allemaal aan uitspattingen veroorloven.

andere plaatsen andere tijden, berust op werkelijkheid, liefde, oorlog, relatie ouders en kinderen, spanning, ziekte en dood

2017
430
3
Online Bibliotheek