Ga terug

Slaap zacht, Johnny Idaho

Auke Hulst

Boekomslag van Slaap zacht, Johnny Idaho

Slaap zacht, Johnny Idaho

Auke Hulst

Beschrijving

Een verhaal uit de nabije toekomst over Walter Gerson, een topman uit de financiƫle wereld die een jonge Japanse wetenschapster vorstelijk betaalt om een middel te ontwikkelen dat hem onsterfelijk kan maken. En dan is er ook nog een jongen, ene Johnny, die grote risico's loopt om, ja wat wil hij eigenlijk koste wat kost bereiken?!

Samenvatting

Drie personen staan centraal: een oude, vermoeide topindustrieel, de Nederlander Willem Gerson, de jonge Japanse wetenschapster Hatsu, en de nog jongere Johnny Idaho. Gerson weet dat hij niet lang meer te leven heeft maar wil niet dood; hij betaalt Hatsu om in zijn laboratorium het middel te ontwikkelen dat mensen onsterfelijk kan maken. Johnny heeft een tijdje in de woestijn gewoond maar heeft een missie: hij neemt grote risico"s, heeft er van alles voor over om iemand te ontmoeten die hij een heel belangrijke vraag wil stellen, een vraag over leven en dood.

andere plaatsen andere tijden, eenzaamheid, liefde, opgroeien tot volwassenheid, opstandigheid, relatie ouders en kinderen, spanning, ziekte en dood

2015
380
3