Ga terug

Malva

Hagar Peeters

Boekomslag van Malva

Malva

Hagar Peeters

Beschrijving

De bekende Chileense dichter Pablo Neruda, Nobelprijswinnaar, kwam zijn hele leven op voor de zwakkeren en onderdrukten in de samenleving, maar verstootte zijn eigen dochtertje omdat ze een waterhoofd had. Vanuit het dodenrijk kijkt het meisje, Malva, terug op haar en zijn leven.

Samenvatting

Hoe is het om door je eigen vader niet erkend te worden, genegeerd, weggestuurd, omdat je niet aan zijn hoge verwachtingen kunt voldoen? Malva, het enige kind van de beroemde Chileense dichter Pablo Neruda, die zijn hele leven opkwam voor de zwakkeren, sterft ver van haar vader, in een pleeggezin in Nederland. Hagar Peeters, ook jarenlang niet erkend door haar vader, geeft dit meisje een stem: vanuit het dodenrijk probeert ze alsnog gehoord te worden, en niet alleen door haar inmiddels ook gestorven vader. Een opmerkelijk boek over leven, zoeken naar liefde, en dood.

andere plaatsen andere tijden, berust op werkelijkheid, eenzaamheid, kunst en kunstenaar, op zoek naar je wortels, relatie ouders en kinderen, ziekte en dood

2015
235
4