Ga terug

Achter de regenboog

S. de Winter

Boekomslag van Achter de regenboog

Achter de regenboog

S. de Winter

Beschrijving

Na de gewelddadige dood van haar vader is de inmiddels dertienjarige Blue gestopt met praten. Ze heeft maar een liefde over: die voor het boek dat ze van hem kreeg vlak voor zijn dood, waarin ze onafgebroken leest.

Samenvatting

Na de gewelddadige dood van haar vader is de inmiddels dertienjarige Blue gestopt met praten. Ze heeft maar één liefde over: die voor het boek dat ze van hem kreeg vlak voor zijn dood, waarin ze onafgebroken leest. Wanneer Blue haar vaders moordenaar ontmoet, besluit ze dat dodelijke wraak het enige is wat haar rest. Maar voor het zover is wordt ze verliefd. En dan neemt alles een onverwachte, nog veel gewelddadiger wending dan voorzien. Ik zal het u vertellen, dokter, het verhaal van een dertienjarig meisje dat een man ombracht. En ook nog een vrouw. De zeventienjarige Solomonica de Winter schrijft in een beklemmende stijl, zoals die zelden gezien wordt in de Nederlandse literatuur. Ze houdt de lezer tot het laatst gevangen in de woede van haar intense heldin. Dit, gecombineerd met een ingenieuze plot, maakt Achter de regenboog het verbluffende debuut van een van Nederlands jongste schrijfsters ooit. Solomonica de Winter (1997) is de dochter van auteurs Leon de Winter en Jessica Durlacher. Ze woonde drie jaar lang in Los Angeles. Achter de regenboog is in het Engels geschreven en verscheen eerder dit jaar al in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, waar het zeer lovend werd ontvangen.

Docent Segbroek over dit boek

Meneer Bredschneijder: 'Een Amerikaans meisje heeft een trauma en daardoor psychische problemen. Ze zakt steeds verder weg en vlucht in haar fantasie. Lukt het haar om erbovenop te komen? Een boek voor jongeren met interesse in psychologie. En ook een boek dat de lezer vol verbazing achterlaat. De Winter was 16 jaar toen ze het schreef.'

liefde, opgroeien tot volwassenheid, psychische gestoordheid, spanning

2014
224
2