Ga terug

Het woeden der gehele wereld

Maarten Hart, 't

Boekomslag van Het woeden der gehele wereld

Het woeden der gehele wereld

Maarten Hart, 't

Beschrijving

De moord op een agent houdt verband met een incident dat zich vele jaren daarvoor, in de Tweede Wereldoorlog heeft voorgedaan.

Samenvatting

Het woeden der gehele wereld won de Gouden Strop, als misdaadroman, terwijl het toch eigenlijk niet als een misdaadverhaal bedoeld was. Het begint met een proloog waarin een groepje mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog probeert naar Engeland over te steken. Dan begint het eigenlijke verhaal; het verband met de proloog wordt pas verder in het verhaal helder. Hoofdpersoon is de jongen Alexander Goudveyl die betrokken raakt bij een moord en geobsedeerd is door de vraag wie die moord gepleegd heeft en waarom. Je moet zorgvuldig lezen om er als lezer achter te komen, maar dan doorzie je meteen ook de knappe manier waarop "t Hart dit verhaal heeft geconstrueerd. De moord die in dit verhaal centraal staat, is overigens inderdaad in Maassluis gepleegd, in 1956, en zorgde toen in het echt ook voor veel consternatie.

eenzaamheid, kunst en kunstenaar, liefde, oorlog, opstandigheid, relatie ouders en kinderen, school, spanning, ziekte en dood

1993
282
3
Online Bibliotheek