Ga terug

Het meisje met de vlechtjes

Wilma Geldof

Boekomslag van Het meisje met de vlechtjes

Het meisje met de vlechtjes

Wilma Geldof

Beschrijving

Ze is veertien jaar oud als ze oorlog begint, gaat bijna onmiddellijk in het verzet en speelt een belangrijke rol daarin, neemt zelfs deel aan executies van nazi's en 'foute' Nederlanders. Dit verhaal is gebaseerd op het levensverhaal van Freddie Oversteegen, Nederlands jongste verzetsstrijdster.

Samenvatting

Freddie Oversteegen is veertien jaar als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Via haar moeder rolt ze het gewapend verzet in, verricht koerierswerk, werkt als "lokaas" voor te executeren nazi"s en krijgt zelf, samen met haar oudere zus Truus al gauw ook een pistool. Ze hebben voortdurend de angst, verraden te worden of bij een actie gearresteerd: het zou hun dood betekenen. Ze verliezen collega"s onder wie Hannie Schaft, over wier leven boeken en films zijn gemaakt. Die wordt vlak voor de bevrijding nog geëxecuteerd. Een verhaal dat op de werkelijkheid gebaseerd is.

andere plaatsen andere tijden, berust op werkelijkheid, eenzaamheid, liefde, oorlog, opgroeien tot volwassenheid, opstandigheid, relatie ouders en kinderen, ziekte en dood

2018
326
2
Online Bibliotheek