Ga terug

Gebr.

Ted van Lieshout

Boekomslag van Gebr.

Gebr.

Ted van Lieshout

Beschrijving

Een prachtig boek. 'Gebr.' is het deels autobiografische verhaal van Ted van Lieshout over het verlies van zijn broer. Kun je nog een broer zijn als je broer dood is?

Samenvatting

Gebr.' is het deels autobiografische verhaal van Ted van Lieshout over het verlies van zijn broer. Kun je nog een broer zijn als je broer dood is? Dat vraagt Lukas zich onder meer af als zijn jongere broer Marius is gestorven. Iedereen in het gezin van Lukas probeert het verdriet over de dood van Marius op een andere manier te verwerken. Marius laat een dagboek na waardoor Lukas geconfronteerd wordt met zichzelf. Wat Marius al over hem wist, durfde Lukas nog niet aan zichzelf te bekennen. Gebr. is een ontroerend en openhartig boek dat je zeker aan het denken zal zetten over bepaalde onderwerpen.

Docent Segbroek over dit boek

Meneer Govers: 'Ik heb het boek met een brok in mijn keel gelezen. Wat als je broertje dat overleden is, een dagboek achterlaat waaruit blijkt dat hij op jongens valt. En dat het nog levende broertje ook op jongens valt. En dat je daar nooit met elkaar over hebt gepraat. Ontroerend.'

Review

Klik hier voor een review.

1996
118
3
Online Bibliotheek