Ga terug

De passievrucht

Karel Glastra van Loon

Boekomslag van De passievrucht

De passievrucht

Karel Glastra van Loon

Beschrijving

De passievrucht is de ontroerende en indringende bestseller van Karel Glastra van Loon over de zoektocht van een vader die ontdekt dat zijn zoon zíjn kind niet kan zijn.

Samenvatting

Een man, vader van een dertien jaar oude zoon, krijgt bij een onderzoek in het ziekenhuis te horen dat hij al zijn hele leven onvruchtbaar is. De vraag die dan als een dreun aankomt, is: "door wie is zijn zoon Bo dan verwekt?" Aan Bo's moeder, zijn eerste vrouw, kan hij dat niet meer vragen want die is gestorven. Het verhaal is een vlot beschreven zoektocht naar de vader. Een soms spannend, soms grappig, soms ontroerend verhaal over liefde, seks, opvoeding, trouw en ontrouw, met een heel verrassende ontknoping.

Docent Segbroek over dit boek

Mevrouw Kartaram: 'Armin en zijn vriendin Ellen hebben een vruchtbaarheidsonderzoek laten doen, omdat Ellen een kind wil. Armin blijkt onvruchtbaar te zijn, en dat is een schokkende ontdekking, zeker nu want hij dacht dat hij een 13-jarige zoon had, namelijk Bo. Armin gaat op zoek naar de biologische vader van Bo….'

liefde, op zoek naar je wortels, relatie ouders en kinderen, ziekte en dood

1999
237
2
Online Bibliotheek